DVA Makelaars | Dapper & van Aalst
Top

Makelaardij &
Oma’s stoofpot

Over het algemeen heeft men vaak een bepaald beeld over de makelaar en zijn werkzaamheden. Een makelaar mag niet te veel kosten en het huis moet snel verkocht zijn (eigenlijk gisteren al). Dat krijgen we regelmatig te horen, dat geeft ook niets. Wel is het belangrijk om te weten dat kwaliteit vaak aan tijd en kennis gebonden is.

Zo is het precies hetzelfde bij het maken van een heerlijke stoofpot. Iedereen heeft bepaalde herinneringen aan de stoofpot van oma. De smaak naar vroeger. Hoe deed oma dat? Oma nam de tijd! Geen gehaast want ze wist dat alles tijd (aandacht) nodig heeft, de juiste kennis van de ingrediënten en de aandacht voor het maken van het gerecht. Daar stopte ze dan ook al haar passie en liefde in. Zo gaat het ook  bij Dapper & van Aalst Makelaardij.

Je kunt tegenwoordig kiezen voor een goedkope internetmakelaar waarbij je ’het belangrijkste’ bij de verkoop van je huis zelf moet doen, of kies je voor de mooie verkooppraatjes van de makelaar die vertelt dat ze het grootste makelaarskantoor zijn met het meeste aantal woningen in portefeuille. Wij vinden het belangrijk dat we de tijd voor je nemen. Dat begint al bij de eerste kennismaking met ons kantoor tijdens de gratis waardbepaling. Wij nemen ook de tijd voor de verkoopbezichtigingen zodat de kandidaat koper voldoende indruk kan opdoen van jouw huis die wij verkopen. Alles draait om tijd en aandacht.

Bij ons ben je geen nummer, bij ons ben je klant. Als klant wil je aandacht en die aandacht krijg je bij de makelaars van Dapper & van Aalst.

Wij hebben niet te veel woningen in portefeuille waardoor wij elk huis en elke klant de juiste aandacht kunnen geven. Onze aanpak werkt. Dit zien we o.a. terug in de uitstekende beoordelingen van onze klanten die ze achterlaten in ons gastenboek op funda. Wist je dat ruim 60% van onze nieuwe klanten aangedragen wordt door eerdere tevreden relaties? Wij geven de voorkeur aan de stoofpot van oma! En jij?

Oma’s stoofpotje is een echt stoofpotje ‘zoals het vroeger was’. Wie dus wil genieten van een echte Hollandse maaltijd, doet er goed aan om eens het stoofpotje van oma te proberen. Er zitten echte Hollandse producten in, zoals bijvoorbeeld runderlappen en peperkoek. Het stoofpotje duurt ongeveer een uur om te bereiden, het geheel zal wel wat uurtjes moeten pruttelen op het vuur. Daarna kan het gegeten worden!

Bereidingswijze

Als eerste moeten de runderlappen bestrooid worden, aan beide kanten. Doe dit met wat peper en zout. Dan moet de boter worden gesmolten in een grote braadpan, doe dit op een hoog vuur. Schroei het vlees goed dicht aan beide kanten. Daarna kan het vlees even uit de pan worden gehaald. De uien kunnen dan in de pan worden gebakken. Vervolgens kan de bouillon worden toegevoegd. Haal alle stukjes vlees eruit. Doe dan ook de tomaten en de tomatenpuree er bij en roer alles een keer goed door, op een hoog vuur. Na een tweetal minuten kan het vlees weer terug in de pan worden gedaan. Zorg ervoor dat het vlees onderin blijft zitten. Als dit niet lukt, moet er heet water worden toegevoegd. Het water moet het vlees dan onderdompelen.

Vervolgens kan de peperkoek in kleine stukjes worden gesneden. Deze kan dan toegevoegd worden, samen met alle kruiden. Daarna kan de azijn erbij worden gedaan, samen met een scheutje rode wijn. Laat alles op een laag vuur staan, voor ongeveer 4 uur. Vergeet niet het deksel op de pan te doen. Draai af en toe het vlees om, of dompel het onder.

Als dit alles is gebeurd en de stoofpot is klaar, kan je het op gaan dienen. Verdeel alles over de borden en serveer er een lekkere saus bij. Je kunt dan denken aan een echte Hollandse sausje, als bijvoorbeeld Appelmoes. Dit past goed bij oma’s stoofpotje.

 

Oma’s stoofpotje tips

Een eigen invulling aan oma’s stoofpotje is natuurlijk goed mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld de tomaten vervangen door misschien wel paprika. Dit hangt echter geheel af van je eigen smaak, het is net wat je lekker vindt.

Bron: stoofpotje.net

hou je ook van stoofpot? dan hebben wij een match!

Bel ons 072-520 20 51

Ma - Vrij 8.30 - 17.30 uur

DVA Makelaars, James Wattstraat 32A, 1817 DC Alkmaar