DVA Makelaars | Dapper & van Aalst
Top

SCHEIDEN EN
JE WONING VERKOPEN? WAT IS DE BESTE KEUZE.

Gaat u scheiden en bestaat er de kans dat de echtelijke woning verkocht moet worden? Wij helpen u om duidelijk inzicht te krijgen in de huidige marktsituatie.

KAN JE BLIJVEN WONEN IN JE HUIS

Tineke en Pascal van Dapper & van Aalst Makelaardij hebben zelf lange tijd in een jaren-30 woning in Alkmaar gewoond. Ze hebben het huis dat ze gekocht hadden geheel weer in oude staat hersteld, met de sfeer elementen van de erkerwoning. Hierdoor weten ze precies wat jij kan verwachten van zo’n woning. Ook kunnen ze je goed adviseren bij verbouwingen van de jaren-3o woning. Ze hebben al veel jaren-30 woningen in Alkmaar en Bergen verkocht, ze weten precies waar je op moeten letten als je een erkerwoning zoekt. Interesse in een leuke jaren 30 woning? Dan moet je ze gewoon even bellen. Tineke en Pascal helpen je graag. Voor verkoop natuurlijk ook. 072-520 20 51

HORIZONTALE LIJNEN

Veel mensen hebben liefde voor jaren-30 woningen. In de jaren dertig zijn er zeer degelijke en fraaie huizen gebouwd. Deze jaren-30 woningen zijn karakteristieke huizen met veel stijl en uitstraling. Veel mensen denken bij deze bouwstijl trouwens ook aan Art Deco. Kenmerkend voor de jaren ’30 bouwstijl is de “horizontaliteit”. De nadruk ligt hierbij op de horizontale lijnen, iets wat je ook terug vind bij de Frank Lloyd Wright bouwstijl. Typerend voor de bouwstijl van deze zogenaamde jaren ’30 huizen zijn onder meer de royale dakoverstekken, bijzondere entreepartijen, fraaie metselwerkdetailleringen en forse houtafmetingen voor kozijnen en ramen, en de “omlopende” dakgootconstructies. Het materiaalgebruik is net als de hellende daken klassiek te noemen.

Frank Lloyd Wright & de Amsterdamse School

De jaren-30 bouwstijl wordt in de literatuur ook wel genoemd onder de naam; de Amsterdamse School. De nadruk ligt hierbij op de horizontale lijnen, iets wat u ook terugvindt bij de Frank Lloyd Wright bouwstijl. Deze periode is wat huizen betreft zeer gewild. In deze periode bouwden ze namelijk mooi uitziende en kwalitatief zeer goede huizen. De huizen die kort daarna gebouwd zijn, zijn vaak bouwkundig van mindere kwaliteit. Dit werd met name veroorzaakt door de woningnood ten gevolge van de Tweede Wereldoorlog. In een korte periode moesten er zoveel mogelijk huizen gebouwd worden. De kwantiteit speelde een grotere rol dan de kwaliteit.

Kenmerken jaren 30-woning buiten en binnen

Aan de buitenkant bepaalt een drietal elementen de basis voor een woning à la jaren dertig: rijke detaillering van speciaal gevelmetselwerk met bijbehorende stenen, het reliëf en de lijnen van de ramen en kozijnen, de afwerking met bijvoorbeeld zinken dakgoten en geveloverstekken, bijzondere entreepartijen met luifels. Het binnenwerk kenmerkt zich onder meer door hoge plafonds, paneeldeuren, kamer en suite, vaste kasten, schouwen, glas-in-lood ramen, hoge plafonds, tochtportalen met fraaie wandtegels en granito vloeren.

Wil je eens kijken naar mooie jaren-30 architectuur?

Wil je eens kijken naar mooie architectuur uit de jaren 30. Kijk dan eens in Park Meerwijk in Bergen Nh. Het is dichtbij en je krijgt er een mooi overzicht van de schoonheid van de jaren 30 woning. Een bijzonder park. Maar dat kan je natuurlijk pas zeggen als je het zelf hebt gezien.

IK WIL MEER WETEN OVER JAREN 30 WONINGEN IN ALKMAAR

Bel ons 072-520 20 51

Ma - Vrij 8.30 - 17.30 uur

DVA Makelaars, James Wattstraat 32A, 1817 DC Alkmaar

HIERONDER ZIET U EEN SELECTIE VAN ENKELE JAREN 30 WONINGEN IN ALKMAAR DIE VERKOCHT ZIJN DOOR DVA MAKELAARS. OOK VERKOPEN? BEL ONS 072-520 20 51